Pri zrážke s návesom za Hôrkou pri Poprade sa ťažko zranil vodič dodávky

20.08.2007 Poprad

Poprad 20. augusta (TASR) - Pri dopravnej nehode na ceste medzi Hôrkou a Jánovcami v okrese Poprad sa dnes ťažko zranil 23-ročný vodič dodávky z Letanoviec, ktorý čelne narazil do zadnej časti návesu pred ním idúceho kamióna.
Na mieste zasahovala posádka rýchlej zdravotníckej pomoci zo Spišského Štvrtka a záchranári zo Stanice záchrannej zdravotnej služby (ZZS) v Poprade. Zraneného vodiča zakliesneného v kabíne vyslobodili z vozidla popradskí hasiči.
Záchranári zabezpečili pacientovi s úrazom hlavy a poruchou vedomia správnu polohu, spriechodnili dýchacie cesty a po vyslobodení dolných končatín spod volantu zraneného fixovali. Transportovali ho na oddelenie centrálneho príjmu popradskej nemocnice, pričom sústavne monitorovali jeho životné funkcie s použitím umelej pľúcnej ventilácie.
\"Vodič pri náraze utrpel poranenie hlavy a panvy, \" uviedol primár Stanice ZZS v Poprade a vedúci zásahového tímu Tomáš Jankura z Emergency Medical Service (EMS). O nehode informovala hovorkyňa EMS Marcela Petrušková.
 

Vyberte región

mark